Георги Петров

В предоставената ни от него автобиографични данни между другото се посочва:


"През 1989 г., след 10 ноември, влязох в редовете на БЗНС-Никола Петков. Написах устава и програмата, въз основа на което стана регистрацията в Софийски градски съд. Участвах заедно с Милан Дренчев и Крум Неврокопски при изготвяне на листите на Великото народно събрание, където и бях предложен за депутат от СДС. Във Великото народно събрание бях член в Конституционната комисия, която изготвяше конституцията. Участвах в протеста на 39-те срещу бавното изготвяне на Конституцията и липсата на гаранции за наказване на виновните за тежкото икономическо положение. Благодарение на тази гладна стачка се прекрати мандата на Великото народно събрание и се насрочиха избори за 13 октомври 1991 г. Те бяха спечелени от СДС и аз бях предложен за водач на листа София-окръг. най-голям принос дадоха земеделците от БЗНС-Никола Петков - СДС, които аз оглавих и благодарение на тях спечелихме. ...  Бил съм НКС на СДС от 1991 до 1995 г.. Многократно съм избиран за Председател на БЗНС, една от многото партии тогава в СДС."

 

От 1995 г. работи като адвокат в София.


Шеф на борда на директорите  на Винпром "Винал" в Ловеч.


Назначен за шеф на Комисията по хазарта към финансовото министерство през декември 2002 г. Остава на този пост до 2004 г.

 

Женен, има 4 деца и 4 внуци. Живее в София и Солун.


Съпругата му Христина Петрова е избрана за депутат в 39-ото народно събрание с листата на НДСВ, а през 2004 г. е назначена за посланик на Р България в Казахстан.

 

Начало на Справочник Омда
 

 

 

 


Защо "приказка"? | Земята на българите | Народът на България | История | Етнография и фолклор | Българска кухня | Хайд парк

 

Карта на сайта

Христоматия "Омда" 

Библиотека "Омда"

Големите промени

Студентски форум

Гише "Справки"


Copyright 1998-2018 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени